04
Februar

Duge kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine

Published in BiH

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša duga je kolona putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta - saopćili su iz BIHAMK-a.


Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Tokom noći, zbog pada temperature, može se očekivati formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima.

 

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Ribnica-Banovići, Tuzla-Kladanj-Olovo, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča, kao i prevoji Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

 

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

 

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

 

FENA

Istočna Bosna