31
Avgust

Žena izbola petero putnika u autobusu u Njemačkoj, troje u kritičnom stanju

Published in Svijet

U njemačkom gradu Siegenu je žena napala putnike nožem u autobusu, objavila je policija. U napadu koji se dogodio u petak navečer, tri osobe su teško povrijeđene i nalaze se u kritičnom stanju, a dvije osobe su zadobile lakše povrede.


Policija je sinoć saopćila da je u napadu ukupno povrijeđeno najmanje šest osoba u dobi od 16 do 30 godina. U početku se govorilo o pet povrijeđenih. Prema policiji Dortmunda, nema dokaza o terorističkom napadu, a žena je trenutno u pritvoru. Prema informacijama Spiegela, osumnjičena je Njemica.

 

Autobus je bio na putu za gradski festival u Siegenu u trenutku napada, oko 19:40 sati, a u njemu je bilo najmanje 40 ljudi. "Trenutno nemamo informacija koje bi ukazivale na teroristički napad", navodi se dalje.

 

Prema informacijama policije, troje povrijeđenih je nakon pružene ambulantne pomoći napustilo bolnicu. Za povrijeđene su se pobrinule hitne službe.


Prema informacijama Spiegela, osumnjičena je već poznata policiji zbog prekršaja povezanih s drogom, a postoji sumnja da ima psihičke probleme. Kako navodi Siegener Zeitung, žena je djelovala krajnje zbunjeno, vjerovatno pod utjecajem alkohola ili droga. Čini se da je svoje žrtve nasumično napadala nožem.

 

Policija iz Siegen-Wittgensteina pozvala je javnost da ne širi lažne informacije na društvenim mrežama ili drugim kanalima, posebno da ne spominje teroristički napad.

Istočna Bosna