04
Februar

Isak odgovorio: Za Dodika sam politički gigant, treba ustati kada spominje moje ime

Published in BiH

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao kako je Ramo Isak bolji diplomata od američkih zvaničnika.


"Saradnici su me obavijestili kako se danas iz Laktaša, ponovo, prolomio očajnički krik političkog davljenika Milorada Dodika. Ovaj put povod su izjave pomoćnika američkog državnog sekretara Jamesa O'Briena. Za tebe sam Milorade, politički gigant, vrhunski ekonomista i najbolji diplomata", poručio mu je Isak.


U svojoj reakciji dalje je objasnio zašto smatra da je za Dodika politički gigant, vrhunski ekonomista i najbolji diplomata.

 

"Politički gigant – jer svojim političkim potezima nisam nanio štetu svom narodu i izolovao ga od kompletnog civiliziranog svijeta, kao što si ti uradio s pripadnicima srpskog naroda. Vrhunski ekonomista – jer svojim političkim djelovanjem i ekonomskim vizijama nisam osiromašio svoj narod i stvorio ekonomski sistem nedostojan života, kao što si ti uradio s pripadnicima srpskog naroda. Najbolji diplomata – jer nisam ušao u sukob s međunarodnim partnerima i na taj način nanio neopisivu štetu svom naroda, kao što si ti uradio s pripadnicima srpskog naroda", rekao je.


Pored toga, ističe kako nikad nije unosio mržnju i razdor među građanima Bosne i Hercegovine, niti je njegovo ime bilo predmet crnih listi zbog kriminala i korupcije.

 

"Ti trebaš ustati kada se spomene ime Rame Isaka. Umjesto što se ponašaš kao patetična tračara američkih diplomata, bolje ti je da sunčanu nedjelju iskoristiš da se vidiš s advokatom koji te zastupa pred Sudom Bosne i Hercegovine. I naravno, da još malo uživaš u suncu i slobodi", navodi se u reakciji ministra Isaka.

Istočna Bosna