13
Juni

Emir Suljagić odbio saslušanje u PU Zvornik

Published in Istočna Bosna

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić odbio je da ga saslušaju u PU Zvornik bez prisustva advokata.

 

"Dogovorili smo se da ćemo se ponovo okupiti sljedeće sedmice. Dok sam odlazio, prišao mi je novinar RTRS-a, ali sam odbio razgovarati s njima. Stavljam do znanja da se ne bavim medijima koji negiraju genocid i promiču rat", poručio je Suljagić na platformi X.

 

Podsjećamo, Suljagić je jučer objavio da je dobio poziv na ispitivanje zbog ugrožavanja sigurnosti.

 

"Ovako postupa policija SNSD-a prema meni. Sutra moram u Zvornik na ispitivanje za "ugrožavanje sigurnosti". Ovako policija bosanskih Srba tretira nesrbe: kao untermensch (podčovjek), bez prava i zakonitog postupka. Ne poznajem ni svog tužioca. U međuvremenu, pripadnici ove policijske stanice maltretiraju mene i ostale uposlenike Memorijalnog centra Srebrenica, vodeći neslužbene istrage protiv nas", objavio je jučer Suljagić.

 

Podsjećamo, Suljagić je prije nekoliko dana saslušan i u SIPA-i, a saslušanja su počela nakon što je odbio ulazak delegacije Vlade RS na čelu sa Dodikom u Memorijalni centar Potočari, a zbog kontinuiranog negiranja genocida u Srebrenici.

 

"Nečuveno je što sam podvrgnut neosnovanim optužbama za izazivanje mržnje, posebno kada je evidentno da je stvarna agenda kriminalizacija obilježavanja sjećanja na Srebrenicu i genocid u Bosni", poručio je tada Suljagić.

 

Last modified on četvrtak, 13 Juni 2024 22:26

Istočna Bosna