07
Februar

DURAKOVIĆ POSJETIO MERHAMET I BOŠNJAČKE POVRATNIKE U BOSANSKOJ DUBICI

Published in BiH

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković obišao je danas gradilište budućeg kompleksa Merhameta u Bosanskoj Dubici, a direktor Regionalnog odbora Merhameta Banja Luka Jasmin Spahić predstavio je tom prilikom projekt izgradnje staračkog doma kapaciteta 40 ležaja, ambulante i zgrade Osnovnog odbora Merhameta u Bosanskoj Dubici.

 

Duraković je izrazio punu podršku Merhametu i direktoru Spahiću za napore koje ulažu za dobrobit ljudi koji trebaju pomoć i koji žive na rubu egzistencije.

 

Istakao je također kako je u Bosansku Dubicu došao da izrazi podršku bošnjačkim povratnicima i da sagleda pravo stanje u tom gradu.

 

Susreo se i s predstavnicima Udruženja “Putevi mira” te posjetio ordinaciju “Vojniković” koja je u vlasništvu dr. Mensura Vojnikovića koji se vratio u svoj rodni grad, uložio vlastiti kapital, te otvorio 12 novih radnih mjesta. Duraković je izrazio zadovoljstvo radom ordinacije “Vojniković” i dobrom organizacijom ambulante koja pruža sve vrste usluga građanima u Bosanskoj Dubici.

 

 

-Ova opština se može pohvaliti pozitivnim pričama dobrih međuljudskih odnosa, a prvi primjer je ordinacija Vojniković u vlasništvu jednog od prvih povratnika u Bosansku Dubicu. Sastao sam se i s predstavnicama Udruženja ‘Putevi mira’ koje je pravi primjer multietničke priče zajedničkog društveng rada. Na kraju mi je predstavljen veliki projekt Merhameta i bilo mi je zadovoljstvo radni dan provesti sa Bošnjacima u Bosanskoj Dubici – izjavio je Duraković.

 

Direktor Regionalnog odbora Merhameta Banja Luka Jasmin Spahić zahvalio je Durakoviću na posjeti i podršci.

 

  • Predstavili smo naše aktivnosti te probleme s kojima se susrećemo kao povratnici. Raduje me činjenica da smo pokrenuli jedan veliki projekt izgradnje kompleksa staračkog doma, upravne zgrade Merhameta i ambulanata koji će zasigurno prije svega osigurat opstanak 20 porodica, odnosno omogućiti 20 radnih mjesta. Obezbijedićemo 40 ležaja za naše nane i dede da imaju ugodan boravak i njegu 24 sata po halal standardu – poručio je Spahić.

(Fena)

Last modified on srijeda, 07 Februar 2024 20:48

Istočna Bosna