09
Juli

Wizz Air ukida nekoliko ruta, među njima i dvije linije iz BiH

Published in Svijet

Niskotarifni prijevoznik Wizz Air planira ukinuti ili privremeno obustaviti nekoliko ruta s tri tržišta bivše Jugoslavije.

 

Kada je riječ o BiH, bit će ukinuti letovi iz Banje Luke za Stockholm, a posljednja linija je planirana za 28. august. Osim toga, bit će ukinuti i letovi iz Banje Luke za Hamburg na kraju ljetne sezone 28. oktobra.

 

S druge strane, Wizz Air ove će zime održavati operacije od Banje Luke do Basela i Dortmunda.

 

Operator Aerodroma RS-a saopćio je da zračni prijevoznici zadržavaju pravo izmjene svoje mreže odredišta te da Aerodrom Banja Luka ima ugovor s Wizz Airom do ljetne sezone 2024. godine.

 

Niskobudžetni prijevoznik također planira obustaviti dvije linije iz Podgorice ove zime. Krajem oktobra će prekinuti letove iz glavnog grada Crne Gore za Rim Fiumicino i Beč. Međutim, Wizz je rekao da će obje rute biti obnovljene tokom ljetne sezone 2024., koja počinje 31. marta sljedeće godine.

 

Wizz Air je prošle zimske sezone održavao letove prema italijanskoj i austrijskoj prijestonici.

 

Kako prenosi Ex-Yu Aviation News, Wizz Air je odlučio privremeno obustaviti letove između Beča i Podgorice, kao i između Rima i Podgorice.

 

Navodi se da je u saopćenju Wizz Aira naglašeno da će ove rute biti nastavljene tokom ljetne sezone.

 

Wizz Air će također obustaviti letove između Niša i Malmoa tokom zimskih mjeseci, a posljednji let u godini trebao bi se održati 27. oktobra.

 

Ruta je zadržana tokom prethodne zimske sezone, međutim, prevoznik je obustavio letove između dva grada u prošlosti, kao što je bio slučaj 2019. Malmo je bio prvo odredište Wizz Aira iz Niša.

 

Wizz Air neće letjeti za Malmo tokom nadolazeće zimske sezone zbog operativnih razloga, ali se očekuje da će nastaviti održavati uslugu sezonski, rekao je operater Aerodroma Srbije.

 

Kao što je ranije objavljeno, Wizz Air će pojačati operacije iz Skoplja i Beograda u nadolazećoj zimskoj sezoni.

Istočna Bosna