29
Novembar

Nevrijeme zahvatilo region, stižu “debeli minusi”, upaljen crveni alarm

Published in BiH

Portal Index je prenio da se na državnom putu kod Rijeke prevrnuo kamion slovenačke registracije uslijed naleta bure

 snijeg 2

Republički hidrometeorološki zavod je proglasio meteo-alarme na teritoriji cijele Srbije. Nevrijeme je zahvatilo Hrvatsku, gdje je istaknut crveni alarm, a padavine neće zaobići ni BiH.

 

U Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, zapadnoj, istočnoj Srbiji i Pomoravlju je na snazi žuti meteo-alarm, dok je naradžasto upozorenje proglašeno u Šumadiji, jugoistočnoj, jugozapadnoj Srbiji, te na Kosovu.

 

Hrvatski hidrometeorološki zavod je proglasio crveni alarm na Kvarneru zbog oluje, a jednim dijelom i zbog orkanske bure.

 

Portal Index je prenio da se na državnom putu kod Rijeke prevrnuo kamion slovenačke registracije uslijed naleta bure.

 

Zbog olujne bure zatvorena je dionica auto-puta A6 Kikovica – Delnice, što, kako je navedeno, ne znači da bura ne stvara velike probleme i na ostalim putevima.

 

PROGNOZA ZA BIH


U četvrtak se u Hercegovini i na jugozapadu BiH očekuje pretežno vedro vrijeme, a u ostatku BiH pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od minus sedam do minus dva, na jugu od jedan do pet, a dnevne od minus dva do četiri, na jugu od šest do 11.

 

Pretežno oblačno i maglovito vrijeme očekuje se i u petak u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a u ostatku BiH pretežno sunčano. Tokom dana postepeno naoblačenje sa zapada. Jutarnje temperature od minus osam do minus dva, na planinama do minus 12, na jugu od minus jedan do četiri, a dnevne od minus dva do četiri, na jugu od sedam do 12 stepeni Celzijusa.

 

Prvog dana vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme, a tokom dana slaba kiša ili susnježica je moguća na krajnjem sjeverozapadu BiH. Jutarnje temperature od minus pet do nula, na jugu od četiri do devet, a dnevne od jedan do šest, na jugu od osam do 13 stepeni.

 

Oblačno vrijeme u BiH očekuje se i u nedjelju. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnje temperature od minus pet do nula, na jugu od dva do sedam, a dnevne od dva do osam, na jugu od devet do 13 stepeni.

IB.com/Fokus.ba

Last modified on četvrtak, 29 Novembar 2018 08:22

Istočna Bosna