11
Februar

Mirna šetnja Tuzlom u sjećanje na ubijenu Amru

Published in BiH

Više od hiljadu građana Tuzle okupilo se danas ispred kafića „Sidney“, u kojem je svirepo ubijena vlasnica Amra Kahrimanović.

 

Nakon okupljanja ispred kafića, građani su održali mirnu šetnju do centra grada. Poruke prisutnih su da je krajnje vrijeme da se desi promjena, da se više nikad ne dogode ovakvi slučajevi.

 

„Amra je bila divna žena, humanista. Ne mogu opisati koliko me ovo potreslo.“

 

„Dokle više, dokle? MUP mora svoje redove očistiti od ovakvih psihičkih bolesnika.“

 

„Ovdje sam da pružim podršku porodici, prije svega Amrinom sinu. Ne poznajem ih lično, ali sve me ovo potreslo. Svi mi možemo sutra biti u istoj situaciji“ – ovo su samo neki od stavova okupljenih građana.

 

Podsjetimo, za ubistvo Amre Kahrimanović kojoj je jučer klanjanja dženaza osumnjičen je policijski službenik Elvis Ćustendil kome je određen jednomjesečni pritvor.

 

Također, gradonačelnik Tuzle 11. februar proglasio Danom žalosti na području grada Tuzle.

 

“Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području grada Tuzle, povodom tragičnog događaja i gubitka života naše sugrađanke Amre Kahrimanović. Dan 11. februar 2024. godine (nedelja) proglašava se Danom žalosti na području grada Tuzle. Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova širom grada.“ – navedeno je iz kabineta gradonačelnika.

Istočna Bosna