09
Februar

Potresna ispovijest sina ubijene Amre Kahrimanović: Toliko je imala života u sebi, za dva dana joj je rođendan, a spuštam je u grob

Published in BiH

Pripadnik MUP-a Tuzlanskog kantona Elvis Ćustendil u srijedu oko 21 sat je iz službenog pištolja ubio suvlasnicu kafića Amru Kahrimanović. Ispalio joj je hitac u leđa, a potom još 15 dok je ležala na zemlji. Udaljio se s mjesta događaja, ali je ubrzo pronađen i uhapšen. Za njega je danas predložen pritvor.


Sin i brat ubijene gostovali su večeras na Face TV.

 

- Jako je teško prisjetit se tog trenutka. Nazvala me oko 9 sati zaposlenica kafića. Čuo sam negdje kao da neko govori: "Ko će mu reći da je ubijena". Čuo sam to negdje u pozadini. Odmah sam krenuo tamo. Ni najvećem neprijatelju ne bi poželio da doživi takav trenutak. Došao sam u 21 sat i 18 minuta. Trakama bilo ograđeno, a zaposlenici su izlazili iz Tržnog centra. Molio sam Boga samo da nije preminula. Vidio sam svoju sestru kako leži. Monstruozno likvidirana. Prišao sam i nestvarno je djelovala slika. Ležala je u takvom položaju… Nisam mogao da vjerujem - kazao je Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre.

 

Njen sin, Damir Hodžić, kazao je kako je poznavao Ćustendila.

 

- Znao sam ga. Bio je naš stalni gost posljednih šest mjeseci. Nekoliko puta smo sjedili sa njim. Imali smo normalne teme. Bio je redovan tu. Dođe sa posla popije piće… Inače je hodao po svim lokalima u tržnom centru. Svi su znali da je čudan čovjek. Širi negativnu energiju. Vidjelo se u njegovom pogledu da nije psihički stabilan. Došli smo do saznanja da je više puta spuspendovan. Više puta oduzimano oružje. Vršio porodično nasilje, supruga i kćerka završavale u sigurnoj kući. To su znale njegove kolege, prijatelji. U vrijeme ubistva policajac ubica je bio na godišnjem odmoru. Tri dana prije ubistva je uzeo godišnji. Policajac ubica je bio dužan da svoj pištolj preda unutar prostorija MUP-a TK - kazao je Damir.

 

Naglasio je da njegova majka i Ćustendil nisu bili ni u kakvoj vrsti odnosa.

 

- Mi kao porodica osjećamo dužnost i potrebu da kažemo istinu. Oni nisu bili ni u kakvoj vrsti odnosa. Njihov odnos je bio gost i konobarica. I ništa više. Nikakvog drugog odnosa nije bilo. Taj čovjek je bio u braku, ima dijete. Moja majka je bila časna, vrijedna, poštena žena. Žena koja se okrenula vjeri. Prošle godine smo joj organizovali da ode na Umru. Da obavi i taj poziv. Nekako u zadnjih par godina je procvjetala. Toliko je imala života u sebi. Toliko smo toga planirali. Toliko smo imali planova za budućnost. Planirali smo svadbu mene i moje djevojke, razgovarali smo o budućim unucima. Svijet mi se srušio, uništio mi je život. Uništio mi je sve. Bilo koja kazna koju dobije neće mi je vratiti, niti će mene utješiti - rekao je Damir.

 

Ispričao je da je Amra bila samohrana majka.

 

- Ona je imala samo mene, ja sam imao samo nju. Od četvrte godine moja majka je bila samohrana majka. Sami smo prolazili kroz život, sve prepreke smo sami prevazilazili. Toliko smo bili bliski i vezani. Svaki dan smo se čuli. Kada god sam prolazio pored kafića, stanem da je vidim. Kratko je poljubim, zagrlim. Počinioc se zna. Znamo ko je ubio. Ali on nije sam. On nije jedini počinalac. Sistem je po ko zna koji put zakazao. Država je po ko zna koji put zakazala. Senade, ovo je svirepo, monsturozno ubistvo. To nije ubistvo, to je likvidacija. Takvom čovjeku dati pištolj od 18 metaka sa takvim ponašanjem i pustiti ga među ljude, da li je to uredu? Čitava BiH treba da isprati ovaj slučaj. Dobili smo puno podrške sa svih strana. Treba da se trgnemo i nešto poduzmemo. Neko mora odgovarati - naglasio je Damir.

 

Rekao je da je njegovoj majci za dva dana trebao biti rođendan.

 

- Moja majka je ubijena u srijedu. Mi smo dan prije bili na nekoj dženazi. Rođak nam je preminuo. Bili smo u žalosti. Tu noć smo došli kasno kući u utorak. Vratila me kući, poljubili smo se i izgrlili. Nasmijano oprostili. Više je nisam vidio. Dogovorili smo se da u srijedu nazovem restoran u Tuzli i rezervišem sto za našu porodicu kako bi proslavili u nedjelju. Njen rođendan je za dva dana. Mi sutra moramo da spustimo u zemlju, rođendan joj je prekosutra. Kako se može ne sjećati prvog metka? To su bajke. On je bio pjan. Vrtio sam da li je bila neka simpatija prema meni, znao je udjeliti neki kompliment. Moja majka nikada nije na to reagovala. Ne znam da li je to motiv. Nisu bili ni u kakvoj vrsti odnosa - ponovio je Damir, prenosi N1.

Istočna Bosna