Počasni predsjednik Tuzla Cityja i nekada prvi čovjek Slobode kazao je to u razgovoru za SportSport.ba.

 

Tragom tih informacija kontaktirali smo i Husića, koji je otkrio da (još) nije vodio zvanične razgovore s ljudima u Slobodi.

 

- Nisam pričao. To sam govorio u jednom intervjuu, gdje smo pričali o Premijer ligi pa se dotaknuli plana, koji postoji. Kako je to ostvarivo, to je veliko pitanje - rekao je Husić.

 

- Uvjeren sam da mogu nešto napraviti, da mogu zadovoljiti potrebe i sve što se vrti oko Slobode. Da se jednom to postavi na prave, zdrave noge. Koliko je s druge strane neko spreman to prihvatiti, već ne odlučujem - nastavio je Husić.

 

Za dolazak investitora, bio to on, ili neko deseti, Statut kluba treba prilagoditi onako kako to investitor vidi, smatra Husić.

 

- Mislim da se treba prilagoditi investitoru, a ne kako je neko zamislio. Najbitnije je da se investitor obaveže da klub mora biti validan, da ne smije poslovati negativno i da klub kao što je Sloboda bude u samom vrhu bh. fudbala, a ne uvijek u borbi za opstanak - govori Husić.

 

Popularni "Amerikanac" veli da je jednom u Slobodi već pokazao šta je sposoban napraviti.

 

- Od povratka u Premijer ligu, za dvije godine smo se borili za titulu, igrali finale Kupa, izborili Evropu. To je dokaz da s tim stvarima sada već imam i iskustva.

 

- Dio ljudi koji je tada bio u Slobodi nije bio spreman da odgovori zadacima. Ono što ne bih više nikad prihvatio je da ja investiram, da neko drugi odlučuje. To je jasno kao dan. Ovdje treba zadovoljiti navijače, koji bi imali jednog ili dva predstavnika, s obzirom na to da se radi o udruženju građana. Oni bi bili uključeni u strukture kluba i pratili kako se stvari odvijaju.

 

Husić kaže da svako pametan zna da privatizacija donosi dobre stvari i da ne želi puno pričati o sebi, jer o njemu najbolje govore djela.

 

Nije želio komentarisati niti turbulentnu sezonu i tešku situaciju u Slobodi, ali kazao je da način na koji se sve odvija ne piše svijetlu budućnost.