25
Juli

Dijamant na transfer listi: Inter je odlučio prodati Džeku i još dvije zvijezde

Izvršni direktor Beppe Marotta želi stabilizirati finansijske račune kluba nakon što se ovog ljeta mučio u nekoliko transfer pregovora. 

 

Edin Džeko našao se na transfer listi fudbalera koje Inter želi prodati u narednom periodu piše Daily Mail.

 

Britanski medij piše da tim iz Milana želi da okonča saradnju nekoliko svojih igrača, uključujući Edina Džeku, Alexisa Sancheza i Denzela Dumfriesa, u pokušaju da osigura dodatni novac za nova pojačanja u ekipi.

 

Izvršni direktor Beppe Marotta želi stabilizirati finansijske račune kluba nakon što se ovog ljeta mučio u nekoliko transfer pregovora.

 

Ogromna plata vezana za Lukakuovu pozajmicu zamrznula je Interov budžet za plate i primorala klub da propusti transferne ciljeve Gleisona Bremera i Paula Dybalu, koji su prešli u Juventus i Romu.

 

Džeko i Sanchez postavljeni su na transfer listu prodaje zbog ogromnih plata koje imaju u Interu.

 

Za Nizozemca Dumfriesa Nerazzurri traže 50 miliona eura i već ga povezuju sa Manchester Unitedom, dok s druge strane Čileanac Sanchez je navodono već sve dogovorio sa francuskim Marseilleom.

 

Pitanje je samo gdje bi eventualno Edin Džeko mogao završiti, s obzirom da ga tamošnji mediji povezuju sa nekoliko evropskih klubova.

 

Nicolo Barella, Alessandro Bastoni, Marcelo Brozović, Hakan Calhanoglu i Lautaro Martinez ostaju na San Siru do sljedeće sezone.

Istočna Bosna