23
Decembar

Njemačka policija traži 42-godišnju ženu, ukrala je više od milion eura

Published in Svijet

Kao zaposlenica firme imala je pristup novcu, a krađa je uočena istog dana. Policija u svojem priopćenju nije objasnila kako je 42-godišnjakinja uspjela iznijeti toliki novac iz kompanije

 

Njemačka policija u Stuttgartu traži 42-godišnjakinju koju sumnjiči da je u oktobru ove godine ukrala više od milion eura. Radila je u kompaniji za prijevoz novca. Za informacije koje dovedu do hapšenja raspisana je nagrada od 37.500 eura.

 

Osumnjičena žena visoka je 174 centimetra, plavozelenih je očiju i plave kose. Osumnjičena ima nekoliko tetovaža po cijelom tijelu, posebno na rukama, navodi policija.

 

– Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenici da se jave kriminalističkoj policiji na telefon +4971189905778, priopćila je policija u Stuttgartu.

 

Dana 14. oktobra ove godine ukrala je više od milion eura iz kompanije za prijevoz novca u Stuttgartu u kojoj je bila zaposlena. Kako je priopćila policija, žena je iz prostorija firme oko 15.10 sati ukrala više od milion eura.

 

Kao zaposlenica firme imala je pristup novcu, a krađa je uočena istog dana. Policija u svojem priopćenju nije objasnila kako je 42-godišnjakinja uspjela iznijeti toliki novac iz kompanije.

Istočna Bosna