06
Januar

Stotinu ljudi traga za nestalim mladićem na Ponijerima

Published in BiH

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) na Ponijere je uputila timove sa opremom za spašavanje u zimskim uslovima i pse za pretragu terena sa vodičima

PonijeriV

Na području Ponijera kod Kaknja i danas je nastavljena potraga za mladićem El-Eminom Hadžićem (1996.) iz Kaknja koji je nestao u četvrtak, 3. januara 2019. godine.

 

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) na Ponijere je uputila timove sa opremom za spašavanje u zimskim uslovima i pse za pretragu terena sa vodičima.

Na terenu je oko 100 ljudi, a osim pripadnika FUCZ, u potrazi učestvuju i GSS u BiH i FBiH, stanice Srebrenik, Novi Grad Sarajevo, Visoko, Zavidovići i Ilidža, jedinica za podršku MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici PS Kakanj, CZ Općine Kakanj, članovi Lovačkog društva “Srndać” iz Kaknja te određeni broj volontera.

JP “Vodokom” iz Kaknja očistilo je put do Ponijera mašinama (bageri i grtalice za snijeg) i čiste planirane trase puta na kojima će, uz asistenciju policije, pripadnici FUCZ izvršiti pregled planiranog područja.

Općina Kakanj je osigurala 100 obroka i toplih napitaka za učesnike potrage, a vjetar i snijeg, koji je od sinoć napadao oko 50 cm, uveliko otežavaju potragu.

Nestanak dvadesetdvogodišnjeg mladića El-Emina Hadžića prijavljen je Policijskoj stanici u Kaknju 4. januara ove godine.

Last modified on nedjelja, 06 Januar 2019 16:50

Istočna Bosna