05
Januar

I danas će padati snijeg, jutros na Sokocu izmjereno -17

Published in BiH

Oblačnost će se širiti prema centralnom pojasu i istoku, pa će u brdsko planinskom području doći i do povećanja visine snijega

U BiH se danas poslije podne očekuje novo naoblačenje sa susnježicom i snijegom, a ponegdje postoji mogućnost i za ledenu kišu.

Tokom dana zadržaće se hladno vrijeme, pa će u mnogim krajevima biti ledeni dan sa temperaturom vazuha oko minus dva, a samo na sjeveru će temperatura vazduha biti malo iznad nule. Temperatura vazuha u planinama biće oko minus četiri, a na jugu četiri stepena Celzijusova.

Poslije podne će na sjeveru i sjeverozapadu zemlje doći do naoblačenja sa snijegom koji će mjestimično padati, a uveče će preći u susnježicu, ledenu kišu, a zatim u kišu.

Oblačnost će se širiti prema centralnom pojasu i istoku, pa će u brdsko planinskom području doći i do povećanja visine snijega.

Visina snijega na sjeveru očekuje se da bude između dva i pet centimetara, a u brdsko-planinskim predjelima u centralnim krajevima i na istoku od osam do 14 centimetara. U Hercegovini će biti suvo uz promjenljivu oblačnost i sunčane intervale.

Puhat će umjeren zapadni vjetar, koji će na sjeveru tokom dana biti i jak. Popodne i prema noći vjetar će skrenuti na sjeverozapadni.

Jutros u Krajini pada slab snijeg, a u ostalim krajevima preovladava pretežno oblačno vrijeme, jedino je u Hercegovini vedro.

Sokolac je jutros bio najhladniji sa minus 17 stepeni u 7.00 sati. Na Han Pijesku i na Bjelašnici je izmjereno minus 16, na Čemernu, na Ivan Sedlu i u Bugojnu minus 13, u Sarajevu i Šipovu minus 12, u Srebrenici minus 11, u Gacku, Nevesinju i Mrkonjić Gradu minus deset, u Doboju i Foči minus osam, u Bijeljini, Rudom, Ribniku, Livnu i Tuzli minus sedam, na Mrakovici, u Bileći, Višegradu, Grudama, Sanskom Mostu i Širokom Brijegu minus šest.

Istočna Bosna