03
Februar

Faris se vratio iz Hrvatske da bude uz bolesnu majku, sinoć je poginuo u sudaru s vozom

Published in BiH

U nesreći je učestvovao putnički voz broj 710 i putnički automobil marke golf u kojem se nalazila osoba koja je smrtno stradala.

 

Mladić Faris Karić (27), koji je poginuo u sudaru s vozom kod Kaknja, vratio se iz Hrvatske, jer mu je majka teško bolesna, piše “Avaz”.

 

Nesreća se, podsjetimo, dogodila u mjestu Doboj na slabo označenom prijelazu na kojem nema ni rampe, ali ni svjetlosne signalizacije.

 

Nesretni Karić je naišao u trenutku prolaska putničkog voza. Nije mu bilo spasa. Kako su komšije kazale za “Avaz”, ovo nije prva nesreća na ovom prijelazu.

 

“Mi se sad nalazino na prijelazu prema dobojskoj školi, Koprivnici, Banjevcu, Gornjoj Koprivnici, Željezničkoj stanici. Sinoć je bila nesreća, ja sam poslije došao. Poginuo je momak, moj komšija. Treba poduzet mjere Općina da se izganja ovdje signalizacija da se pistavi. Puno ljudi koristi ovaj prijelaz, zna ovdje bit po 10 auta jedno za drugim. Ovdje je slaba vidljivost kad magla padne”, kazao je Osman Kulović, mještanin Doboja kod Kaknja.

 

“U nesreći je učestvovao putnički voz broj 710 i putnički automobil marke golf u kojem se nalazila osoba koja je smrtno stradala”, potvrdio je za medije Samir Valentić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

 

“Smrtno je stradao vozač automobila K. F. iz Kaknja, rođen 1997. godine. Poginuli muškarac bio je i jedini putnik u automobilu”, dodao je Valentić.

Istočna Bosna