17
Juli

NOVO u Plavoj Medical Group: Sa zdravstvenom knjižicom obavite koronarografiju uz mogućnost ugradnje stentova!

Bol u prsima koja se javlja kao posljedica tjelesnog napora ili emocionalnog stresa, najčešće je simptom Angine pektoris, ishemijske bolesti srca. U pitanju je bolest koronarnih arterija, koja uzrokuje srčani udar, ukoliko se ne počne liječiti na vrijeme.

 

koronarografija intro image2 min

 

Dijagnoza ishemijske bolesti srca najtačnije se postavlja koronarografijom. U pitanju je brza i bezbolna procedura koja omogućava ljekaru da tačno vidi gdje su koronarne arterije sužene ili zatvorene, a u slučaju akutnog srčanog infarkta može i doslovno spasiti Vaš život.

 

Zahvaljući saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja FBiH, ovu potpuno bezbolnu metodu od sada u našoj ustanovi možete obaviti na teret zdravstvenog osiguranja, uz prethodnu preporuku kardiologa i ovjerenu zdravstvenu knjižicu (ukoliko ste osiguranik na području FBiH).

 

Kako biste uštedjeli vrijeme, dijagnostičke pretrage potrebne za indiciranje koronarografije možete obaviti u našoj ustanovi

 

UZ srca – 100KM

 

UZ srca + ergometrija – 200KM

 

Zahvaljujući stručnoj osposobljenosti kadrova i najpotpunijoj medicinskoj opremi, kompletnu dijagnostiku, indiciranje i obavljanje koronarografije kao i stentiranje u slučaju potrebe, možete uraditi na jednom mjestu u najkraćem roku, nakon čega možete nastaviti sa uobičajenim aktivnostima.

 

Koronarografiju obavlja vrhunski kardiološki tim predvođen eminentnim kardiologom dr. Adnanom Delićem koji je edukacije iz oblasti invazivne kardiološke dijagnostike, intervencijske kardiologije i ehokardiografije završio na Klinici za kardiovaskularne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, a dijelom je educiran i u Norveškoj, Švicarskoj, Turskoj, Poljskoj i Njemačkoj.

 

Imajući u vidu da je oboljenje kardiovaskularnog sistema glavni uzrok smrtnosti u BiH, pravovremeno javljanje kardiologu je obaveza svakog pacijenta koji osjeti smetnje. Koronarografija je prvi korak u preciznoj dijagnostici koji će pomoći da se ove ozbiljne srčane bolesti na vrijeme liječe.

 

Želite više informacija?


Ukoliko imate dodatna pitanja, ili Vas zanima cijena koronarografije, popunite kratku formu sa Vašim podacima i naše osoblje će Vam ubrzo odgovoriti. Možete nas pozvati i direktno na broj 035 393 111.

 

Last modified on nedjelja, 17 Juli 2022 14:04

Istočna Bosna