04
Novembar

POMOZIMO ESMINI: Djevojka iz Srednje Špionice 8 godina prikovana za krevet

 

FB IMG 1541090256945

Esmina Husarkić iz Srednje Špionice, Jošak opština Srebrenik zbog zdravstvenih problema je u komi već duži period. Esmina je bila jako sretna osoba puna života. Skromna i humana osoba koja je pomogla drugima koliko je bila u mogućnosti ali nažalost zbog saobraćajne nesreće koju je imala prije 8 godina ostala je prikovana za krevet, naime 8 godina je u komi. Živi sama sa svojom majkom Džemkom sa kojom smo razgovarali prilikom uručenja paketa posebne hrane za pacijene koji su u komi.

Džemka je majka lavica koja se bori svakog dana za život svoje kćerke Esmine, veoma je pozitivna i izdržljiva osoba 24 sata dnevno provodi sa svojom kćerkom Esminom.

Porodica Husarkić živi od socijalne novčane pomoći, ali na žalost kako nam Džemka prenosi to je mizerna pomoć koja ne može pokriti ni lijekove i hranu koju daje svojoj kćerci. Osobe u ovakvom stanju kome zahtjevaju poseban tretman liječenja, što iziskuje velike troškove. Džemka nije u stanju da ide raditi na dnevnicu zbog i njenog samog zdravstvenog stanja ali kako kaže ipak bi voljela da moze ići i zaraditi ali da nije u mogućnosti zbog zdravstvenog stanja njene kcerkice. Iz tog razloga ponovno objavljujemo apel za pomoć koji smo objavljivali prije godinu dana njima je potrebna naša pomoć, pomoć dobrih i humanih ljudi, ne daj Bože nikome da ga zadesi ono što je zadesilo porodicu Husarkić. Svi koji žele pomoći Esmini i njenoj majci Džemki to mogu učiniti uplatom na račun/PayPal naše humanitarne organizacije sa naznakom “ZA ESMINU”.

UPLATE NA RAČUN 1IB.com/help-others.info

Istočna Bosna