04
Maj

Wizz Air povećao broj letova iz Tuzle: Hoće li doći do ponovnog otvaranja ukinutih linija?

Published in BiH

Wizz Air je u ljetnom redu letenja povećao broj sedmičnih operacija na liniji Tuzla - Dortmund sa dvije na tri, a saobraćat će ponedjeljkom, srijedom i petkom. Izuzetak su samo dvije sedmice u junu, kada će avion Wizz Aira na realaciji Tuzla - Dortmund saobraćati dva puta, jer 17. i 24. juna neće biti letova.


Također, Wizz Air je vać sada putnicima stavio na raspolaganje i karte za zimski red letenja, a tada će operacije za njemački grad Dortmund biti povećane na četiri sedmično. Dakle, od 27. oktobra letovi za ovaj njemački grad iz Tuzle obavljat će se ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

 

Pored Dortmunda, putnici iz Tuzle Wizz Airom mogu letjeti još i do aerodroma Basel-Mulhouse-Freiburg koji je na tromeđi Švicarske, Francuske i Njemačke, kao i u njemački Memmingen.

 

Letovi za Basel, tokom ljetnog reda letanja, i dalje će se odvijati dva puta sedmično ponedjeljkom i petkom, a za Memmingen tri puta sedmično ponedjeljkom, srijedom i petkom.


Podsjećamo, Wizz Air je jedini avioprijevoznik na Međunarodnom aerodromu Tuzla, koji bilježi značajan pad prometa otkako je ova aviokompanija, sredinom prošle godine, odlučila da ukine svoju bazu u Tuzli i izmjesti svoja dva aviona na druge lokacije. Broj destinacija na koje Wizz Air leti iz Tuzle tada je smanjen sa 15, na pomenute tri.


Od tada se spekuliralo da bi se Wizz Air mogao vratiti u Tuzlu, a veći broj letova za Dortmund, mogao bi biti pozitivan signal. Također, Wizz Air, nedavno je među svojim osobljem stacioniranim u Abu Dhabiju i Tirani, proveo anketu s pitanjem da li bi željeli povratak u Tuzlu. Pored toga, veći broj Airbusovih aviona A320neo vraća se u Wizz Airovu flotu, nakon što su prošli vanrednu inspekciju motora, pa se spekulirao da bi jedan od njih ponovo mogao biti baziran u Tuzli.

 

Istočna Bosna