03
Maj

Povratnik Hamo Krvavac čija je kuća napadnuta u Gacku: Postoji strah, kako sada unučad dovesti ovdje da se igraju

Published in BiH
  U Bosni i Hercegovini zabilježen je još jedan napad na povratnike. Naime, u Gacku došlo je do napada na kuću povratničke porodice korištenjem vatrenog oružja.
Kako su ranije kazali policijski službenici Policijske stanice Gacko napadnuta je kuća Hame i Enise Krvavac u mjestu Gragačanica kod Gacka.

Policijski službenici su utvrdili da je u kući, u kojoj prema riječima prijavitelja niko ne živi, oštećeno jedno prozorsko staklo upotrebom vatrenog oružja.

-Oko 18 sati uvečer došli smo supruga i ja u selo Gračanica. Tu imamo kuću koja je u izgradnji. Treba još malo i ključ bi nam u ruke dali.

Nakon što smo je obišli, otišli smo 15 kilometara dalje u selo Cernica. I tu smo bili dvije noći. Jučer smo došli da obiđemo teren i onda imamo šta vidjeti- kazao je Krvavac.

Potom je dodao:

-Tamo slomljeno staklo, metak prošao kroz staklo i udario u zid. Zovnuli smo policiju i izvršili uviđaj. Dali smo izjave kako se i šta se desilo. Onda smo otišli u Gacko na kafu, došla je policija. Rekli su nam da su našli čahuru, gađao je pištoljem napadač- kazao je.

Između ostalog, dodao je da je veliki broj ljudi i zvaničnika došao kako bi im pružili podršku. No, kako kaže nema ni predstavu ko bi mogao biti počinitelj.

-Ne sumnjam ni na koga. Nemam ideju o kome se radi. Prva kuća u selu i napadaču je to zasmetalo. Siguran sam. Prvi sam povratnik koji je obnovio ovdje kuću- istaknuo je Krvavac.

Na kraju nam je kazao da li ga je sada strah da provodi ovdje vrijeme.

-Strah me na momenat. Zeznuto je sada noćiti tu. Kako sada da dovedem unučad ili nekog da se igra ovdje. Ne smijem dovesti. Ukoliko nađu počinitelja sigurno će biti lakše - zaključio je Krvavac.

Općinski načelnik Ognjen Milinković pozvao je nadležne organe da obave svoj dio posla.

-Najoštrije osuđujem napada na kuću povratnika. Srećom, nije bilo napada na život i zdravlje nekog čovjeka.

Ovo je kukavički čin-rekao je, dodajući da će se suzdržati od bilo kakvog prejudiciranja vezanog za slučaj dok nadležno tužilaštvo ne obavi svoj dio posla.

 

Istočna Bosna