28
Novembar

VIŠE OD 1.100 DOGAĐAJA ORGANIZIRANO U VELIKOJ BRITANIJI O SJEĆANJU NA SREBRENICU

Published in Svijet

U Bosanskoj kući u Birminghamu održan je sastanak odbora “Remembering Srebrenica” za regiju West Midlands kada su analizirane aktivnosti oko obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.


Arhiv
 

Pozitivno je ocijenjeno da je u Velikoj Britaniji održano više od hiljadu i sto različitih događaja po čemu Velika Britanija prednjači u svijetu kada je u pitanju sjećanje na genocid u Srebrenici.

Događajima je prisustvovao veliki broj ljudi, a osim komemoracija, organizacija “Sjećanje na Srebrenicu” radila je aktivnosti i u školama širom zemlje te je kroz obrazovne pakete o lekcijama naučenim iz genocida u Srebrenici i drugim obrazovnim aktivnostima radila sa više od 95.000 djece.

 

Skupovima su prisustvovale razne ličnosti iz svijeta politike, sporta i umjetnosti s ciljem osvješćivanja o potrebi izgradnje budućeg mira, poštovanja i tolerancije među svim ljudima bez obzira na porijeklo, naciju, vjeru, spol i društveni status.

Razgovaralo se i o organizaciji 25. godišnjice genocida u Srebrenici, a plan je da se organizira još veći broj aktivnosti nego ove godine dok bi centralna komemoracija za regiju u West Midlands trebala biti upriličena u Birmingamu 8. jula, javlja Fena.

Iz organizacije “Sjećanje na Srebrenicu” pozvali su građane u Velikoj Britaniji da se uključe u regionalne odbore te organizacije i tako aktivno pomognu i doprinesu unapređenju i realizaciji planiranih aktivnosti, saopćeno je.

Last modified on četvrtak, 28 Novembar 2019 22:19

Istočna Bosna