23
Maj

Majke Srebrenice: Svijetu proradila savjest, a Vučić pokazao pravo lice

Published in Istočna Bosna

U Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u New Yorku danas je usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici koji su srpske snage počinile u ljeto 1995. godine.

 

Svoj komentar nakon donošenja ove presude dala je Nura Begović, predsjednica Udruženja Žene Srbrenice.

 

"Svaka čast, ovo je sjajno. Mnogo nam sve ovo znači. Svijetu je konačno proradila savjest i oni su oprali svoju grešku. Pokazali su da su 1995. godine napravili katastrofalnu grešku.

 

Da su tada spriječili genocid sada bi imali svoje najmilije. a Srbija je danas pokazala svoje pravo lice kao i Vučić. On je pokazao koliki je nacionalista. Ništa mu više ne vjerujemo", poručila je.

 

Nura Begović ističe da se rezolucija ne odnosi na cjelokupni srpski narod već na pojedince.

 

"Vučića sad treba stisnuti i zatvoriti kao i one koji su danas došli sa oklopnim vozilima, ali i princezu Željkicu (op.a. Željku Cvijanović)", dodala je.

 

Podsjetimo, generalna skupština Ujedinjenih nacija održala je danas zasjedanje na kojem se raspravljalo o rezoluciji o genocidu u Srebrenici koja je većinski i usvojena.

 

Nakon rasprave koja je počela u 16 sati po centralnoevropskom vremenu, a koju su otvorili predstavnici Njemačke, države su pristupile glasanju te su usvojile Rezoluciju sa 84 glasova "za".

Istočna Bosna