07
Maj

ADELINA TRENERICA OTKRILA KAKO JE SLAVNA PJEVAČICA IZGUBILA NEVJEROVATNIH 45 KILOGRAMA

Popularna britanska pjevačica Adele donedavno je bila poznata kao ljepuškasta debeljuca, a sada je zapanjila svijet velikim gubitkom kilograma i nevjerojatnom transformacijom.

 

 
 
 
 

Bila je ljubitelj slastica i junk fooda, da bi tokom protekle godine potpuno promijenila životni stil i prehranu.

 

 

Skinula je nevjerojatnih 45 kilograma nakon razvoda od Simona Koneckija, okrenuvši se Stirfood režimu prehrane.

 

S obzirom da Adele ne voli vježbanje, stručnjaci su se ograničili samo na njenu prehranu. Potražila je pomoć “brazilske majstorice za tijelo” Camile Goodis, koja joj je pomogla u postizanju željene figure, a navodno je na istom režimu prehrane bila i Pippa Middleton prije svog vjenčanja. Njeni treninzi baziraju se na raznim vježbama za pilates i osnovnim treninzima snage.

 

 

Trenerica: 90 posto je prehrana, a 10 posto vježbanje

 

Njena bivša lična trenerica Camila Goodis otkrila je tajnu režima Adelinog mršavljenja, ističući da je rezultat postigla na zdrav način i postupno, prenosi Mirror.

 

  • Nije previše mršava, mislim da izgleda nevjerojatno – rekla je Goodis.

Sada je u fazi održavanja te doručkuje granolu, zobene pahuljice te voće. Ručak sadrži kurkumu, salatu od piletine i kelja ili pečeni krompir i slanutak, dok večere uključuju supu od mrkve te pečeni krumpir. Naravno, uz redovnu tjelovježbu, barem pola sata na dan.

 

Čokolada i vino su dopušteni

 

Nutricionisti zaslužni za Stirfood dijetu su Aidan Goggins i Glen Matten, a njena je prednost što ne zabranjuje namirnice poput vina i čokolade, zbog čega je stekla veliku popularnost.

 

Ta se prehrana temelji na istraživanjima prema kojim određene namirnice podižu razine bjelančevina sirtuina. Te bjelančevine ubrzavaju metabolizam s čime pomažu u bržem gubitku kilograma. Navodno, rezultati su brzo vidljivi i minimalan gubitak je 3,5 kilograma za sedam dana.

 

 

Dijeta Sirtfood temelji se na sirtuinima (SIRTs), grupi od sedam proteina koji se nalaze u tijelu, a za koje se pokazalo da reguliraju razne funkcije, uključujući i metabolizam. Prolazi se kroz dva ciklusa prehrane, a traje tri sedmice. Slijede se određeni recepti i planovi.

 

Namirnice koje potiču mršavljenje i zeleni smoothie

 

• Pića: zeleni čaj, matcha zeleni čaj, nezaslađena crna kafa, crveno vino (posebno pinot noir).

 

• Voće i povrće: citrusi, jabuka, borovnica, datula, celer, kelj, crveni luk, rikola, crvena cikorija.

 

• Začini: peršun, kurkuma.

 

• Druge namirnice: tamna čokolada s minimalno 75 posto kakaa, orasi, maslinovo ulje, heljda, losos, kozice.

 

Prva tri dana u organizam se unosi 1000 kalorija dnevno konzumiranjem 3 smoothieja i 1 obroka napravljenog od namirnica s popisa dozvoljene hrane. Od četvrtog do sedmog dana unosi se 1500 kalorija dnevno konzumiranjem 2 smoothieja i 2 obroka.

 

  • To je izvrsna dijeta za mršavljenje, rezultati se zbilja vide, a zeleni smoothie od ključne je važnosti. Prva je sedmica intenzivna, no kalorije se povećavaju a tijelo se prilagodi – ističe Goodis.

U zeleni smoothie idu pola srednje velike zelene jabuke, 1 velika stabljika celera, 5 grama peršuna, 2 velike šake listova kelja, pola limuna te Matcha zeleni čaj.

Istočna Bosna