18
Maj

SDA: Tursunović sa lokalnim NiP-om formirao komisiju, uskoro u Srebrenici trg 9. januar i ulica Gorana Zekića

Published in Istočna Bosna

Općinski odbor SDA Srebrenica i Stranke za Bosnu i Hercegovinu najoštrije osuđuje postupak odbornika Salke Tursunovića koga su Srbi izabrali za predsjednika Skupštine općine Srebrenica da u saradnji sa srpskim političkim partijama i rukovodstvom lokolanog NiP-a formira komisiju za izmjenu naziva ulica u Srebrenici, čime Srebrenica uskoro dobija Trg 9. januar i ulicu Gorana Zekića, saopćio je OO SDA Srebrenica.

 

- Nije ovo prva izdaja Salke Tursunovića, ali nas iznenađuje pristanak rukovodstva NiP-a da bude dio izdajničke ekipe koja će sprovoditi velikosrpske političke projekte. Prije samog održavanja Skupštine pozvali smo predložene članove komisije i upozorili ih da ne učestvuju u izdaji Salke Tursunovića. I pored obećanja da će se povući iz procedura, nažalost nisu to ispoštovali - saopćili su iz OO SDA Srebrenica.

 

Skupština općine Srebrenica je, kako dodaju, na današnjoj sjednici imenovala komisiju za izmjenu naziva ulica u Srebrenici.

 

- Za odluku su glasali svi srpski odbornici i Salko Tursunović. Pored četiri člana iz reda srpskih partija imenovana su i tri člana komisije koje je predlozio Salko Tursunović u sastavu: Sejdalija Suljić, predsjednik OO NiP-a, Admir Hasanović predsjednik skupštine RO NiP-a, te Salko Nukić - zaključili su u saopćenju.

 

Goran Zekić je bio predsjednik SDS-a u Srebrenici, a ubijen je 8. maja 1992. godine u zasjedi.

Last modified on četvrtak, 18 Maj 2023 20:35

Istočna Bosna