05
Maj

Iz rudnika Kreka se oglasili o detaljima nesreće u Mramoru

Published in BiH

Rudnik uglja Kreka Tuzla oglasio se povodom nesreće koja se dogodila u petak 3. maja, pri kojoj je u otkopu pogona Mramor ostao zatvoren kopač Asim Šehanović.

 

Iz Kreke su poručili da je do zatvaranja otkopa došlo iznenadno.

 

"Do zatvaranja otkopa je došlo iznenadno bez bilo kakve naznake tokom obavljanja redovnih radnih zadataka Prvog kopača u otkopu. Odmah su obaviještena sva nadležna lica Rudnika, aktivirana Služba za spasavanje i članovi Čete za spasavanje koji su pristupili akciji spasavanja. U skladu sa Zakonom o rudarstvu obaviješteni su i svi nadležni organi", pojasnili su.

 

Akcija spasavanja koju predvodi Štab Službe spasavanja, a koja teče od samog momenta nesreće i dalje traje uz nadljudske napore, kako bi se što prije došlo do radnika zatvorenog u otkopu i ona će u kontinitetu bez prekida trajati do okončanja akcije.

 

"Plan akcije spašavanja i sve aktivnosti su usmjerene da se na siguran način uz maksimalne napore Čete za spasavanje što prije dođe do našeg komorata. Ovim putem obavještavamo da će Rudnik uglja 'Kreka' d.o.o. - Tuzla dostavljati informacije o bilo kakvim promjenama ili saznanjima vezanim za akciju spasavanja kako bi javnost bila blagovremeno obaviještena, te da u ovom jako teškom trenutku imate razumijevanja da konstantna oglašavanja nisu moguća obzirom da ista utiču na aktivnosti na spasavanju, kao i na porodicu našeg komorata", stoji u zaključku saopćenja.

 

Istočna Bosna