Sramotno je od pojedinih košarkaških radnika iz Banja Luke i medija u Srbiji optužena za mobing nad djevojčicama na nacionalnoj osnovi.

 

Optužbe na račun Jasne Sliško stigle su iz klubova iz entitata RS, ali i iz KSRS. Između ostalog navedeno je kako je tjerala djevojčice da gledaju film o Srebrenici i prijetila "rezanjem ruku ako podignu tri prsta". Selektorica BiH se oglasila na Instagramu, te na fantastičan način odgovorila na optužbe.

 

- I da, s obzirom da ste spomenuli film Srebrenica da se gledao u busu... Provjerite da li je uopće bio TV u busu, jer Srebrenica nije spomenuta, film se nije, naravno, gledao.

 

Ni u busu, ni na pripremama. Niti svojoj djeci pričam o istome. Nikada! A da sam naredila nekome, također nikada! Ali bih vam svakako preporučila da ga pogledate.

 

Jako je tužan, jako emotivan. Možda postanete ljudi kada ovaj film pogledate, možda - napisala je Jasna Sliško na svom Instagramu, dodavši:

 

- Jedino što sam naredila jeste da se poštuje zastava BiH, odnosno himna, jer vas niko nije natjerao da dođete pod istu. Tu ste i ima da je poštujete. Ako Vam se ne sviđa, pedala!

 

I kada je zastava moje zemlje u zraku tri prsta ne možete dizati, bar ne u kući gdje sam ja odgovorna!!! Doviđenja - dodala je Sliško.