24
Novembar

Izvrsni Džeko golovima protiv Šahtara doveo Inter nadomak nokaut faze Lige prvaka

Džeko je postigao dva gola unutar pet minuta (Foto: EPA-EFE)
Džeko je postigao dva gola unutar pet minuta (Foto: EPA-EFE)
 

Nogometaši Intera slavili su rezultatom 2:0 protiv Šahtara i tako zakoračili u nokaut fazu Lige prvaka, a maestralnu noć imao je Edin Džeko koji je postigao oba pogotka za Nerazzurre.

 
Inter je od samog starta večerašnjeg duela krenuo ofanzivno ka golu Ukrajinaca. Ipak, nije bilo lako domaćem timu da probije bedem kojeg su kreirali defanzivci Šahtara.
 

Veliku šansu propustio je Nicolo Barella za Inter već u 12. minuti, ali je u padu iz peterca šutirao tik iznad prečke gostiju. Igrao se 25. minut kada je Ivanu Perišiću poništen gol zbog ofsajda.

 

Do odlaska na odmor u dva navrata Edin Džeko je mogao dovesti domaći tim u vodstvo.

 

U 26. minuti je Anatoli Trubin odbranio bh. napadaču udarac iz velike blizine. Golman Šahtara je odbranio Džekin pokušaj glavom i iz 27. minute. Na odmor se otišlo bez golova.

 

I u drugom poluvremenu Interu je poništen jedan gol zbog ofsajda, a ovoga puta to je bila "majstorija" Lautara Martineza. Ipak, domaćin je nakon sat vremena igre došao do zasluženih pogodaka.

 

Igrao se 62. minut kada je Edin Džeko postigao svoj prvi večerašnji gol. Bh. napadač je na vrhu šesnaesterca dočekao jednu odbijenu loptu i silovitim udarcem je zakucao u mrežu Ukrajinaca. Prvi gol pogledajte OVDJE!

 

Gosti se nisu ni oporavili od tog šoka, a Džeko je već postigao i drugi gol. U pitanju je 67. minuta kada je Perišić ubacio, a Sarajlija glavom pogađa za sigurno vodstvo Milaneza. Drugi gol pogledajte OVDJE!

 

Do kraja utakmice Inter je rutinski sačuvao prednost. Gosti su imali jednu ozbiljniju šansu, ali je Dodo u 82. minuti pogodio stativu iz velike blizine.

Ostalo je 2:0 tako da je Inter gotovo pa osigurao plasman u nokaut fazu. Ukoliko Real večeras opravda ulogu favorita protiv Sheriffa, i Inter je zvanično u narednoj fazi takmičenja.

 

Rezultat i strijelci:

 

Inter - Šahtar 2:0 (Džeko 62', 67')

 
Last modified on srijeda, 24 Novembar 2021 22:02

Istočna Bosna