16
Februar

BEBA ČUDOM PREŽIVJELA SAOBRAĆAJNU NESREĆU: MALIŠAN NIJE NI SVJESTAN DA SU MU OBA RODITELJA POGINULA

Published in Svijet

Tromjesečni dječak, koji je nekim čudom preživio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su mu poginula oba roditelja, otpušten je iz bolnice poslije operacije na mozgu.

 

Ilustracija
 

Eduardo Rodrigez (41) i njegova supruga Danijel Bileski (37) stradali su 12. januara kada se njihov “nisan patfajnder” prevrnuo “pet-šest puta” na putu “Forest” kod Banberija, južno od Perta, prenosi Dejli mejl.

 

Pored njih i tromjesečnog Rafaela, u kolima su bili trogodišnji Entoni, šestogodišnji Andre i Eduardovi roditelji, Najstariji sin od 15 godina nije bio u kolima.

 

Troje djece i baba i djed hitno su prevezeni u bolnicu, ali je mali Rafael bio u najtežem stanju. On je 23. januara otpušten iz Dječje bolnice u Pertu, ali je šest dana kasnije primljen u Kraljevsku bolnicu u Pertu zbog visokog pritiska i krvarenja u mozgu.

 

Rafael je operisan trećeg februara, a u prošlu subotu je otpušten iz bolnice.

 

Mateus, brat poginule Danijel Bileski, izjavio je za West Australian da je beba dobro i da je “veseo dječak”.

 

Na slikama, koje su objavljene na sajtu za prikupljanje pomoći GoFundMe, vidi kako mališan spava sa zavojem oko glave poslije operacije i kako se smije neposredno prije otpuštanja iz bolnice.

 

Na GoFundMe otvorena je stranica za pomoć mališanima koji su ostali bez roditelja i već je prikupljeno 116.000 dolara.

 

Rodbina se nada da će taj novac omogućiti djeci da odrastaju u Pertu, što je bila želja njihovih roditelja, koji su prije deset godina iz Brazila došli u Australiju.
O djeci se sada brinu baba i djed, koji su u međuvremenu otpušteni iz bolnice.

 

Marijana Keiros, prijateljica, koja je vozila ispred porodice, opisala je kako je bespomoćno posmatrala kobnu nesreću u retrovizoru.

 

– Sjećam se da je moj muž vrisnuo, “Marijana, to su oni”, nisam bila u stanju da mislim – izjavila je za 7 News.

 

Ona je u retrovizoru zaprepašćeno posmatrala kako se automobil prevrće. Zaustavili su se i potrčali do kola.

 

– Svi su pritrčali upomoć, neka žena je ušla u kola da izvuče bebu, a druga je uzela Entonija. Stariji sin je vrištao: “Moja mama je mrtva, moja mama je mrtva!” i: “Gledaj u mene, ostani sa mnom!” – izjavila je Keiros.

 

Australijski ministar za hitne službe Frensis Logan bio je među prvima koji su se pojavili na mjestu nesreće, pozvao hitnu pomoć i zatražio da pošalju helikopter prenio je WA Today.

 

– Tri osobe su veoma teško povrijeđene. Možda i jedno dijete – rekao je.

 

– Jedna osoba je oblivena krvlju, druga sjedi i drži je za ruku, a jedno dijete se drži za stomak.

 

Više od 200 ljudi prisustvovalo je sahrani na groblju Pinaru 24. januara.

Istočna Bosna