07
April

U zatvoru preminuo brat optuženog za ubistvo Danke Ilić, bio je pod sumnjom za pomaganje

Published in Svijet

Osumnjičeni Dalibor Dragijević (40) iz Bora, kome je u subotu određeno pritvor do 48 sati zbog sumnje da je pomogao bratu Dejanu Dragijeviću (50), osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, nakon izvršenog krivičnog djela, preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.


Dragijeviću je u ranim jutarnjim satima pozlilo i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja u Boru koji su pokušali reanimaciju on je u 3:10 sati preminuo, a ljekar mrtvozornik konstatovao je prirodnu smrt.

 

O događaju je odmah obaviješteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

 

Podsjetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su u petak uveče, a juče im je određen pritvor.

 

Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio šutnjom. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana.

 

Policija je u međuvremenu uhapsila Radeta i Dalibora Dragijevića, oca i brata Dejana Dragijevića, zbog sumnje da su mu pomogli da premjesti tijelo ubijene djevojčice. Oni bi danas trebali biti saslušani.

 

Dejan Dragijević jučer je u pratnji policije doveden ispred kuće u kojoj živi u selu Zlot, dok je cisterna ispumpavala septičku jamu oko kuće u potrazi za tijelom Danke Ilić, ali ništa nije pronađeno.

 

Policija je iz kuće Dragijevića iznijela džakove sa dokazima, a iz jednog od njih virila je drška nalik drški lopate ili ašova. Taj predmet biće poslat na vještačenje kako bi se utvrdilo da li je korišten u zločinu.

Istočna Bosna