06
April

Šokantno: Dragijević priznao da je udavio malu Danku, detaljno opisao šta se desilo

Published in Svijet

Dejan Dragijević (50) priznao je sinoć na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru da je udavio Danku Ilić, objavili su srbijanski mediji.

 

Navodno je saslušanje Dejana Dragijevića trajalo noćas više od dva sata, a Kurir nezvanično prenosi dio njegovog izlaganja.

 

"Srđan Janković branio se šutnjom. Za razliku od njega, drugoosumnjičeni Dejan Dragijević je gotovo dva sata pričao do detalja šta se sve dogodilo. On je kazao da je nakon udarca kolima malena Danka pala, a da je on sa sjedišta suvozača istrčao, prišao nejakoj devojčici i u momentu počeo da je davi golim rukama. Stiskao joj je svom silinom vrat i ona je vrlo brzo, po njegovoj procjeni, prestala da diše. Nakon toga ubacili su njeno tijelo u gepek, a zatim odvezli i bacili na deponiju", nezvanično saznaje Kurir iz tužilaštva.

 

Potraga za tijelom Danke i dalje traje.

 

"Ono što je potpuno nejasno jeste zbog čega obojica kriju gde je tijelo. Očigledno je da su kasnije tijelo premiještali, a zbog čega im je najbitnije da se tijelo ne pronađe, ostaje nejasno jer teškog ubistva već ima, gore po njih od toga ne može", dodali su nadležni.

 

Dragijević je u tužilaštvu otkrio i da je imao pomagače da skloni tijelo Danke Ilić sa deponije.

 

"Rekao je da su mu pomogli otac i brat da se riješi tijela", kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

 

Kako je potvrdio načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić, danas će biti ponovo biti pretražene kuće osumnjičenih, ali i šira okolina.

 

"Biće pretražene septičke jame, ići ćemo i na groblje. Ima mnogo lokacija koje ćemo danas obići", rekao je Cmolić.

 

Podsjetimo, za ubistvo Danke Ilić osumnjičeni su radnici "Vodovoda" Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni su priznali zločin, ali nisu otkrili tačnu lokaciju gdje su bacili tijelo djevojčice.

 

 

Istočna Bosna