30
Mart

Naložena detaljna forenzička analiza telefona majke nestale Danke Ilić

Published in Svijet

Iako je vještačenjem mobilnog telefona majke Danke Ilić utvrđeno da su brojni pozivi i poruke obrisani neposredno pred nestanak djevojčice, to ne znači da neće biti utvrđeno sa kim je komunicirala, kao i šta, jer policija detaljno vještači njen mobilni telefon.

 

Kako Blic saznaje, tužilaštvo je s obzirom na to da je majka Danke Ilić, posljednja imala kontakt sa djevojčicom, naložilo detaljno vještačenje njenog telefona.

 

– Vratiće se sve njene obrisane poruke – kaže izvor Blica.

 

Majka Danke Ilić, Ivana ponovo se juče u policijskoj stanici u Boru saslušavala na okolnosti nestanka kćerke.

 

Prema informacijama policija sa njom prolazi kroz svaku informaciju koja stigne do policije u istrazi nestanka njene kćerke.

 

Prema nezvaničnim saznanjima, policiji je u poslednja 4 dana stiglo mnogo podataka kroz sistem “Pronađi me” i svaka ta informacija mora biti provjerena u cilju pronalaska Danke Ilić.

 

Razgovori koje majka obavlja sa policijom i vještačenje njenog telefona ne znače da je ona osumnjičena ili okrivljena za bilo šta već je u pitanju uobičajen pravac koja može dovesti i do toga da majka u potpunosti bude eliminisana iz dalje istrage.

 

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, juče su detaljno pretraživali teren oko kuće ispred koje je nestala Danka i otkrili su tunel dug 4,5 kilometara.

 

Istočna Bosna