21
April

Objavljen video naoružanog muškarca kod Vozuće, privedene dvije osobe

Published in BiH

Vijećnik iz Zavidovića Armin Imamović podigao je paniku među građanima i korisnicima društvene mreže Facebook kada je objavio videosnimak o naoružanim muškarcima.

 

Zatražio je hitnu reakciju MUP-a ZDK.

 

Oglasio se i MUP ZDK.

 

Dana 20.04.2024. godine oko 18,45 sati Policijska stanica Zavidovići je od strane lovočuvara H.A. obaviještena da je isti na području mjesta Miljevići, Grad Zavidovići u području lovišta zatekao dva nepoznata lica sa vatrenim oružjem.

 

Odmah po dojavi na lice mjesta upućeni su policijski službenici Policijske stanice Zavidovići koji su na navedenoj lokaciji zatekli L.NJ., rođen 2000. godine, nastanjen u Banja Luci i L.N., rođen 2003. godine, nastanjen u Gradišci, koji su sa sobom imali vatreno oružje, jednu pušku M-48 sa četiri metka i baterijsku lampu, koja je ljepljivom trakom namontirana na pušci.

 

Navedena lica su dovedena u prostorije Policijske stanice Zavidovići, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je vatreno oružje oduzeto od L.NJ.

 

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica.

 

Tokom kriminalističke obrade navedena lica su izjavila da su u mjestu Miljevići boravili sa svojim porodicama u povodu obilježavanja smrti njihove bake, te da su u jednoj staroj kući pronašli navedenu pušku sa kojom su krenuli u šumu, gdje su i zatečeni od strane lovočuvara.

 

Tokom dana od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići će biti poduzete potrebne mjere i radnje u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Federacije BiH u cilju utvrđivanja okolnosti posjedovanja navedenog oružja, a nakon kompletiranja dokumentacije protiv L.NJ. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Istočna Bosna