26
Februar

POSTOJE DVA JEDNOSTAVNA RAZLOGA: ISTRAŽIVANJE OTKRIVA ZAŠTO ŽENE VARAJU

Nošenje čarapa u krevetu, fokusiranje na zadovoljavanje sopstvenih potreba i narcisoidno ponašanje su navike koje će partnere najlakše "otjerati" u tuđi krevet, navodi se u istraživanju britanske web stranice Victoria Milan u kom je učestvovalo 4.000 ljudi.

 

Istraživanje je pokazalo da nedostatak intimnih odnosa sa partnerom kod žena najčešće podstiče potrebu da potraže zadovoljstvo kod druge osobe, a više od 65 odsto ispitanica nježnijeg pola kaže da bi razmislilo o varanju ako bi se muškarac u krevetu ponašao sebično.

 

To uključuje “krađu” pokrivača, insistiranje na obliku odnosa u kom samo partner uživa i korištenje “prljavih razgovora” zbog kojih se žena osjeća neprijatno, piše DailyMail.

 

Među glavnim razlozima koji će podstaći ženu na varanje je nekreativno ponašanje u krevetu zbog kog je intimni odnos uvijek isti i rutinski, kao i preskakanje predigre, izvjestili su istraživači.

 

Žene su jednako sklone varanju kao i muškarci

 

Žene će, ako varaju, najčešće to započeti poslije treće godine braka, a muškarci malo kasnije od toga. Zajednički motiv za preljubu je u oba slučaja dosada.

 

Studija je također razbila popularni mit da je muškarcima teže da ostanu vjerni. Naime, oni koji varaju prosječno se otisnu u avanturu poslije tri godine i 10 mjeseci braka, kasnije od žena.

 

Istočna Bosna