22
April

Bratunac: Zatvorena pumpa u Konjević Polju

Published in Istočna Bosna

Na benzinsku pumpu "Mankom" u vlasništvu porodice Mandić u Konjević polju kod Bratunca stavljen je katanac na bravu.

 

Zatvorena pumpa koja je u vlasništvu porodice Mandić

 

Razlog je vodna dozvola koju ova pumpa nakon promjene imena nije dobila.

 

Predali su zahtjev Vodama RS ali su odbijeni. Uputili su žalbu. Imali su rok dva mjeseca ipak ih je  jutros dočekao  inspektor koji je zatvorio pumpu.

 

Goran Milanović, poslovođa benzinske pumpe Mankom kaže da je vodna dozvola samo izgovor za politički obračun vlasti sa vlasnicima pumpe.

 

Ovo je očigledno politički motivisano protiv porodice Mandić, odnosno protiv Vladimira i Momčila Mandića. Nas 11 živi od ovog posla, a svi imamo po dvoje troje djece ovdje što radimo priča ogorčeno Milanović.

 

 

I dodaje da ovo nema nikakvog smisla nema od strane dotičnog gospodina predsjednika Republike Srpske koji je javno na tribini u Bratuncu rekao da će se obračunati sa Momčilo i Vladimirom Mandićem

 

Pumpa posluje godinama, kaže Milanović, i nikada nije bilo problema sa dozvolama.

 

 

Ogorčeni radnici traže da im se ne uzima hljeb iz ruku do kojeg u našoj zemlji nije lako doći.

 

 

"Ne daju da radimo. Ja ne znam šta ćemo. Ljudi će se vjerovatno povući sa ovog posla, oni rade u Srbiji. Oni ne zavise od ovog posla. Mi zavisimo. On se sa ovim ne obračunava sa Vladimirom Mandićem obračunava se sa ovim jadnim radnicima", kaže Goran Milanović, poslovođa benzinske pumpe Mankom u Konjević polju kod Bratunca.

 

Osim benzinske pumpe zatvorena je i prodavnica i perionica koje su radile u sklopu pumpe.

 

I ovo nije prva pumpa u vlasništvu porodice Mandić koja je zatvorena. Ranije su zatvorane pumpe u Goraždu i Vardištu objašnjava Goran Milanović poslovođa benzinske pumpe Mankom.

 

Kako nezvanično saznajemo, direktor Voda RS je priznao vlasniku Mandiću da je ovo čista politika, ali da on mora da prima naređenja sa vrha.

 

(BN)  Foto: BN

Last modified on subota, 22 April 2023 23:38

Istočna Bosna