10
Juni

Jezivi detalji: Molio ljude da mu pronađu nestalu baku, on je ubio i zakopao

Published in Svijet

Šapčanin Desimir Č. (33), koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio svoju baku prošle godine, a zatim njeno tijelo zakopao, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu. On je ubio staricu, zatim je umotao u ćebe i odvezao u selo, gdje ju je zakopao. 

Kako nezvanično saznaje Nova.rs, Desimir je saslušan kod tužioca i predloženo je da mu se odredi pritvor.

Osumnjičeni je nesrećnu ženu ugušio, a zatim tijelo umotao u ćebe i stavio u gepek.

„Odvezao se do sela Drenovac i parkirao kola, spustio se do rijeke. Zatim je iznio nesrećnu ženu iz gepeka i zakopao je u rupu u blizini rijeke. Osumnjičeni se posle zločina vratio kući. Navodno, on se potom presvukao i otišao u provod s društvom“, navodi izvor.

Da žene nema, policiji je sutradan nestanak prijavio njen sin, inače, otac osumnjičenog, nakon čega je nestanak prijavio i sam Desimir.

Ono što je dodatno uznemirujuće jeste da je Desimir kontaktirao medije i objavljivao na društvenim mrežama sliku svoje nestale bake, uz apel da se građani jave ukoliko je vide.

„Baba ga je odgojila, jer njegov otac ima njih petoro i to sve sa različitim ženama, pa ga je on živeo s njom. Živjela je i žrtvovala se za njega, imali su veliko imanje ali ona je ipak išla svaki dan da prodaje cvijeće kod tržnog centra“, kažu komšije.

Desimir je potpisao ugovor o doživotnom staranju, na osnovu kojeg je trebalo da se brine o starici, a zauzvrat da dobije njeno nasljedstvo.

Podsjetimo, za cijeli zločin se saznalo navodno kada je supruga Desimira prijavila za nasilje. Nakon što je uhapšen, on je sam priznao jezivi zločin. Ubijena starica se skoro godinu dana vodila kao nestala, od jula prošle godine, sve dok nije otkrivena mračna pozadina cijelog slučaja.

Istočna Bosna