23
Avgust

Zatekao ženu i njezinog prijatelja u kući pa ih izbo, ljekari im se bore za živote

Published in Svijet

Povrijeđeni se nalaze u gospićkoj bolnici i životno su ugroženi. Imaju višestruke ubodne rane u predjelu vitalnih organa, grudi i stomaka

 

Jeziv napad dogodio se jučer na području Gospića kada su muškarac i žena teško povrijeđeni nakon što su izbodeni u porodičnoj kući u naselju Jasikovac u Gospiću, javljaju hrvatski mediji.

 

Policija je tragala za 36-godišnjim muškarcem J.M. koji je nakon napada na 27-godišnju partnerku i njezinog prijatelja (21) pobjegao, a u kojem ih je pokušao ubiti u gospićkom naselju Jasikovac u ponedjeljak oko 17.15 sati potvrdili su iz PU ličko-senjske.

 

“36-godišnjak je u porodičnoj kući nanio ubodne rane ženi i muškarcu te ih teško povrijedio”, dodali su.

 

Povrijeđeni se nalaze u gospićkoj bolnici i životno su ugroženi. Imaju višestruke ubodne rane u predjelu vitalnih organa, grudi i stomaka.

 

Napadač je u međuvremenu pronađen i uhapšen.

 

Kako prenosi GSPress, muškarac je navodno kod kuće zatekao suprugu i njezinog prijatelja.

 

Jezivi zločin, koji se dogodio oko 17.15 sati tokom žestoke prepirke, kulminirao je obračunom nožem u kojem je, prema nezvaničnim informacijama, 36-godišnjak teško povrijedio partnerku i njezina prijatelja.

 

Nešto više od sat vremena nakon što je počinio zločin i pobjegao u nepoznato, počinilac je na društvenoj mreži objavio poruku velikim štampanim slovima u kojem se obratio svojoj djeci.

 

“Zbogom živote, volim vas anđeli moji”, napisao je.

 

Kako nezvanično saznaje Jutarnji, 36-godišnjaku ovo nije prvi put da ga se povezuje s porodičim nasiljem. Nedavno je priveden nakon što ga je prije sedam dana supruga prijavila za prijetnje smrću, ali i za protivpravno oduzimanje slobode.

 

Međutim, nakon što je policija promptno podnijela prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Gospiću, 36-godišnjak je saslušan u tužilaštvu koje ga je pustilo na slobodu uz klasične mjere opreza poput zabrane približavanja supruzi na 50 metara, uz obvezu napuštanja zajedničkog domaćinstva

Istočna Bosna