Takmičari se nadaju da će oboriti rekord koji je prošle godine postavila Podgoričanka Dubravka Aleksić koja je ustala nakon 117 sati ležanja.

 

Od prošle godine takmičari, koji leže pod krošnjom stoljetnjeg javora, imaju mogućnost da na svakih osam sati odu u toalet.

 

Ovogodišnje takmičenje ima i kuriozitet jer su pojedini takmičari odlučili i da u Brezna dođu i prilegnu s članovima porodice, pišu Vijesti.me.

 

Tako se za nagradu takmiče Jelena Nikolić iz Nikšića i njen jedanaestogodišnji sin Milutin, inače najmlađi takmičar do sada. I dok se Jelena za takmičenje prijavila zbog druženja i uživanja, Milutina, koji je učenik šestog razreda, su privukli čist vazduh i nagrada.

 

Žarko Pejanović, sa Zabjela, došao je da sa suprugom Žanom Gardašević i sestrom Nikolinom.

 

- U Podgorici je vruće, nijesam spavao, pa dođoh da se naspavam. Ovdje je odlično - s osmijehom je kazao Žarko.

 

Njegova supruga i sestra su odlučile da podijele ležaj.

 

- Došle smo da malo kičmu odmorimo jer previše radimo. A i u Podgorici je prevruće - kazala je Žana.

 

Za nagradu se bore i Vesna Atanasijević iz Podgorice i Vanja Đedović iz Nikšića.

 

- Mislim da je ovo jedan izazov za sve nas, nešto što nije svakodnevica i što se ne gleda često. Mislim da je ovo jedino mjesto gdje imamo ovakvo takmičenje i vjerujem da će biti fino druženje - kazala je Vanja.

 

Tanja Mijović koja je porijeklom iz Crne Gore, a već dugo živi u Beogradu, za takmičenje je čula od prijateljica.

 

- Pozvale su me prijateljice koje su ovdje bile prošle godine i htjela sam da vidim kako to izgleda. Moram priznati da mi je zanimljivo - rekla je.

 

Nakon što je snimio sve takmičare i uzeo od njih kratke izjave, svoju busiju je zauzeo i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada.

 

- Razlog što sam se prijavio za takmičenje je da se krevet i ja zbližimo budući da krevet rijetko kad gledam, jer nemam kad od skitnje. Vidjet ćemo koliko ću izdržati. Nijesam siguran da ću izdržati dugo, ali važno je učestvovati - poručio je Vuk.

 

Jedan od braće Blagojević koji organizuju takmičenje, Milonja-Mićo, podsjetio je da se pravila nisu promijenila u odnosu na prošlu godinu, a da takmičare očekuju brojne nagrade.

 

- Dozvoljeno je jelo i piće, čitanje knjiga, laptop, telefon...sve sem ustajanja. Odlazak u toalet je dozvoljen svakih osam sati. Prva nagrada je 350 eura, dok je vrijednost utješnih nagrada oko 500 eura. Prvonagrađeni također dobija rafting, vikend u etno selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora - kazao je Blagojević.

 

Kako je istakao, ove godine imaju i jednu novinu – otvorili su sportski crnogorski klub za ležanje "Montenegro man aktiviti – MMA“, a prostorije za vježbanje im je ustupio "Muay thai" klub tajlandskog boksa. U novootvorenom klubu takmičari su mogli da se psihički i fizički pripreme za takmičenje.