28
Novembar

Glavni akter iz klipa “Šabačka ljevica” od sinoć je u pritvoru

Published in Svijet

Predsjednik Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović objavio je da je pomenuti demonstrant Dragan Milovanović Crni

 

Draganu Milovanoviću Crnom, demonstrantu koji je zaustavio bager sa naprednjacima, određen je pritvor u trajanju od 48 sati, saznaje Nova.rs. On je trenutno u zatvoru u Bogosavcu, mjesnoj zajednici na teritoriji opštine Šabac.

 

Ranije je objavljeno da je muškarac koji jučer spriječio naprednjake da sa bagerom uđu u grupu okupljenih građana uhapšen sinoć i sproveden je u policijsku stanicu u Šapcu.

Kasnije je predsjednik Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović objavio da je pomenuti demonstrant Dragan Milovanović Crni.

Tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak na kom se vidi kako naprednjaci bagerom pokušavaj da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

 

Okupljeni građani su pokušali da zaustave bager, međutim, vozač je odlučio da nastavi sa vožnjom, što je izazvalo revolt demonstranata. Nakon toga se Milovanović popeo na mašinu i fizički zaustavio naprednjake u njihovoj namjeri da sa bagerom uđu u okupljenu masu.

Kako je ranije otkrio naš portal, bager koji je krenuo na okupljene građane vozio je Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak. U izjavi za Nova.rs Dušan Kostadinović, generalni sekretar DS koji je danas bio na licu mjesta kaže i da su iza bagera išli naoružani kriminalci batinaši koji su okupljene građane napali motkama.

 

Za sada nije poznato da li su bagerista i ostali naprednjaci, koji su jučer fizički nasrtali na građane u Šapcu, koristeći letve, privedeni ili uhapšeni.

Podsjetimo, jučer je širom Srbije organizovana blokada ključnih saobraćajnica u znak protesta protiv donošenja zakona o eksproprijaciji zemljišta i zakona o referendumu, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, „skrojeni“ u korist kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji.

Last modified on nedjelja, 28 Novembar 2021 13:57

Istočna Bosna