12
Maj

Gazzetta tvrdi: Džeko potpisuje novi ugovor s Interom!

Ugovor Edina Džeke s Interom mjesecima je vruća tema, a prema posljednjim informacijama, sve će biti okončano na obostrano zadovoljstvo.
Italijanska Gazzetta danas javlja da su čelnici Intera i Džeko još prije mjesec postigli dogovor, a da će uskoro sve biti i ozvaničeno, te će Dijamant ostati na Meazzi i naredne sezone, prenosi SCsport.

Džeko je na kraju popustio i pristao na ugovor koji će trajati do ljeta 2024. godine, ali će postojati mogućnost obnove i tog ugovora.

Pristao je Džeko i na manju platu jer će u narednoj sezoni zaraditi 5 miliona umjesto dosadašnjih šest + bonusi.

Razmatrao je Džeko ponude iz Amerike, gdje je već ranije živjela njegova supruga Amra, što je bilo primamljiva opcija, ali očito (zasad) od toga neće biti ništa.

Također, Gazzetta piše da će Simone Inzaghi sutra u meču protiv Sassuola odmoriti Dijamanta, a onda će se u utorak vratiti na “mjesto zločina”.

“Džeko je čovjek čarobnih noći, specijalizirao se za igranje sredinom sedmice više nego vikendom. Taj će status gotovo sigurno zadržati i iduće sezone jer su ga se Nerazzurri odlučili bez obzira na sve neće lišiti”, napisala je Gazzetta.

Istočna Bosna