05
Januar

Uhapšeni policajci uzimali su mito pri određivanju saobraćajnih kazni

Published in BiH

Uhapšeni policajci su nakon kriminalističke obrade predati na dalji postupak Kantonalnom tužiteljstvu

Jučer su u Tuzli uhapšena dva pripadnika Policijske stanice Centar Tuzla, zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi u vezi s produženim krivičnim djelom krivotvorenje službene isprave.

Neslužbeno, uzimali su mito pri određivanju saobraćajnih kazni.

Uhapšeni policajci su nakon kriminalističke obrade predati na dalji postupak Kantonalnom tužiteljstvu.

– Nakon višemjesečne istrage u akciji kodnog naziva “Dar”, jučer na području Tuzle, službenici Sektora krimpolicije MUP-a TK-a, u saradnji s policijskim strukturama Federalne uprave poolicije i Kantonalnim tužiteljstvom, po naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili su pretres putničkog motornog vozila vlasništvo MUP-a TK-a i dva policijska službenika.

Prilikom pretresa pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonom FBiH. Nakon pretresa policijski službenici sukladno zakonu lišeni su slobode – kazao je portparol MUP-a TK-a Izudin Šarić za Federalnu TV.

Dva policijska službenika Policijske uprave Tuzla inicijala S.I. i E.T. uhapšeni su u akciji Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK, zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje dara ili mita.

Istočna Bosna