05
Januar

U potpunosti izgorjela kuća u Bugojnu, sedmeročlana porodica ostala bez krova nad glavom

Published in BiH
U potpunosti izgorjela kuća u Bugojnu, sedmeročlana porodica ostala bez krova nad glavom
Foto: Fena
Uzroci požara, u čijem su gašenju sudjelovali bugojanski vatrogasci, još se utvrđuju.

"U kući smo živjeli ja, supruga, šestero djece, i jedan unuk. Sve što smo imali, nestalo je u vatri. Ostali smo bez krova nad glavom", kazao je vlasnik izgorjelog stambenog objekta.

Sumnja se da je požar izazvao spoj na starim kablovima, u dijelu krova.

"Ne znam kako ćemo popraviti sve ovo, jer niko nije zaposlen. Skupljamo i prodajemo papir, željezo i druge stvari. Od toga živimo. Ni zdravlje nas ne služi najbolje", naglasio je.

Nada se da će im dobri ljudi pomoći, i da će se to desiti u što skorije vrijeme, s obzirom da je zima, i da im je hitno potreban adekvatan smještaj. 

Odmah nakon vijesti da su u požaru ostali bez kuće, akciju pomoći ovoj romskoj porodici pokrenuli su predstavnici mjesnog rukovodstva.

Pozvali su sve građane gornjovrbaske regije, a posebno vlasnike građevinskih preduzeća, da se solidariziraju i pomognu članovima porodice Manjgafić da prebrode nedaću, koja ih je zadesila. 

"Oni trenutno imaju privremeni smještaj, ali se nadamo da će se ubrzo vratiti u svoj dom. Porodici Manjgafić potrebno je sada bukvalno sve, građevinski materijal za kuću, hrana, odjeća, obuća... Prava je sreća da nije bilo povrijeđenih", istaknuo je predstavnik Mjesne zajednice Odžak Samir Omanović.
 
Klix.ba

Istočna Bosna