25
Novembar

Ministarstvo odbrane ipak odobrilo učešće OS BiH na svečanosti na Bobovcu

Published in BiH

Iako je bilo dosta različitih informacija i polemika u javnosti, ipak je angažovanje Oružanih snaga BiH na Bobovcu povodom Dana državnosti BiH bilo odobreno od strane nadležnih u Ministarstvu odbrane BiH, saznaju Vijesti.ba.
Naime, ovo nije prvi put da su OS BiH angažovane na Bobovcu. One su i u ranijem periodu bile angažovane i nije bilo nikakvih problema.

Podsjećamo, Organizacioni odbor narodnog okupljanja na Bobovcu reagirao je jučer povodom, kako su naveli, zaustavljenog učešća počasne jedinice OS BiH na obilježavanju Dana državnosti BiH.

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine ipak su danas prisustvovale obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine na Bobovcu. Radi se o počasnom vodu Oružanih snaga BiH.

Ne znamo kako je došlo do ovog zaokreta, sinoć sam obaviješten da će Oružane snage BiH ipak sutra doći na Bobovac. Ko god da je donio, odosno uticao na ovu odluku, mi mu se zahvaljujemo", kazao je Adil Kulenović, predsjednik Kruga 99, jednog od organizatora okupljanja na Bobovcu.

(Vijesti.ba)

Istočna Bosna