09
Avgust

Iznenada preminuo dr. Anis Međedović, načelnik Klinike za očne bolesti UKC-a Tuzla

Published in BiH

Priznati tuzlanski ljekar Anis Međedović preminuo je iznenada jutros u 56. godini života. U javnosti će ostati upamćen kao izuzetno stručan oftalmolog.

 

Prim. doc. dr. med. sc. Anis Međedović rođen je u Brčkom 1968. godine. Medicinski fakultet u Tuzli završio je 1997. godine, a specijalizaciju iz oftalmologije 2004. godine također u Tuzli.

 

Postdiplomski studij je završio na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i zvanje magistra medicinskih nauka stekao 2012. godine, a titulu doktora medicinskih nauka 2021. godine.

 

Po završetku Medicinkog fakulteta radio je na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

 

Od 2017. godine do trenutka smrti je obavljao dužnost načelnika Klinike za očne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Komemorativna sjednica će se održati u petak, 11. augusta 2023. godine, u amfiteatru Klinike za interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla sa početkom u 11 sati.

 

Posljednji ispraćaj će se obaviti ispred Komemorativnog centra u Tuzli, također u petak u 13:30 sati. Dženaza će se obaviti ispred Džindijske džamije u 15 sati, a ukop na mezarju Bukovčić u Tuzli.

Istočna Bosna