11
Juni

Salkić o Kordiću: Ideje zločinaca u mislima onih koji upravljaju "demokratskim" procesima u BiH

Published in BiH

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Ramiz Salkić referirajući se na snimak u kojem se osuđeni ratni zločinac Dario Kordić ne kaje za počinjene zločine, upozorava da kao društvo u cjelini nismo smogli snage "da se obračunamo sa ratnim zločincima".

 

- Njihove ideologije, veličanje i djelovanje trenutno ugrožavaju vraćanje povjerenja, a u budućnosti, bez ikakve sumnje, prijete ugrožavanju mira.

 

Zločinci koji se veličaju i rehabilitiraju, bez da su pokazali i trunku kajanja za počinjene zločine, mogu biti zadovoljni jer njihove zločinačke ideje žive u mislima onih koji danas upravljaju "demokratskim" procesima u našoj domovini.

 

Društvo u kojem su presuđeni zločinci heroji onih koji nam pričaju o evropskim vrijednostima, miru, slobodi i ravnopravnosti i koji uz to imaju podršku onih koji su tu da nam navodno pomognu u demokratizaciji društva, saradnji, vraćanju povjerenja, ne može imati svijetlu budućnost - navodi Salkić i dodaje:

 

- Prosperitet, napredak, saradnja i vraćanje povjerenja dolazi kada nastupi katarza, saosjećanje i izvinjenje za počinjene zločine kod predstavnika naroda iz kojeg potiču ratni zločinci.

 

Nažalost, naše društvo je daleko od katarze, a sve bliže smo trenutku kada će oni koji zagovaraju istinu i traže pravdu biti predstavljeni kao prepreka "nenormalnoj normalizaciji stanja".

 

Istočna Bosna