30
April

Kakvo nas vrijeme očekuje za Prvi maj: Kišobran će biti potreban u većem dijelu dana

Published in BiH

Prvi maj se u BiH tradicionalno provodi u prirodi, no čini se da bi nestabilne vremenske prilike, kakve najvljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, mnogima mogle poremetiti planove.

 

Kako stoji na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sutra se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

 

"Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući na zapadu i sjeverozapadu Bosne. U večernjim satima kiša se očekuje u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 23 stepena", stoji u prognozi FHMZ-a.

 

Slično vrijeme se očekuje i 2. i 3. maja, pa je tako u utorak najavljeno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima.

 

"Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na jugu do 15, a dnevna od 13 do 19 stepeni", prognozirano je iz FHMZ-a.

 

U srijedu također oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 22 stepeni.

Istočna Bosna