23
April

Majke enklava Srebrenica i Žepa osudile potez Cvijanović, traže reakciju Komšića i Bećirovića

Published in BiH

Udruženje "Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa" oglasio se povodom učešća predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović na vojnoj vježbi vojske Republike Srbije.

 

Oni su poslali saopćenje za javnost, kako su naveli, nakon velikog broja poziva povratnika iz entiteta RS "koji sa strahom prate u medijima vojnu vježbu vojske Republike Srbije kojoj prisustvuje i Željka Cvijanović".
"U ime naših povratnika izražavamo najoštriju osudu da predsjedavajuća Predsjedništva BiH učestvuje na vježbi vojske koja je sudjelovala u okupaciji dijela Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju.

 

Traže od Cvijanović javno izvinjenje a od članova Predsjedništva Željka Komšića i Denisa Bećirovića javno očitovanje da li postoji saglasnost Predsjedništva o učešću predsjedavajuće na vojnoj vježbi u Beogradu.


Podsjetimo, na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici kod Beograda jučer je izvršen prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023". Događaju su prisustvovali Cvijanović i predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Istočna Bosna