03
Januar

Petev danas saznao odluku NSBiH, sutra se očekuje potvrda

Iz izvora bliskih bugarskom treneru, saznajemo da je njemu danas javljeno šta su u Savezu odlučili. 

 

Priča oko sudbine Ivayla Peteva na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine je izgleda i definitivno završena. Uoči sutrašnje sjednice Izvršnog odbora NSBiH na kojoj je najavljena odluka o tome hoće li Bugarinu biti produžen ugovor, koji mu je istekao krajem decembra, doznajemo da do nastavka saradnje ipak neće doći.

 

Iz izvora bliskih bugarskom treneru, saznajemo da je njemu danas javljeno šta su u Savezu odlučili.

 

Čelnici Savezu su iz njima znanih razloga odlučili da Petev nije dobro rješenje za predstojeće Kvalifikacije za EP 2024. godine, i da će na poziciju selektora imenovati nekoga drugog.

 

Petev odlazi s klupe nakon osvojene B Lige nacija i plasmana u elitnu A Ligu, što je reprezentaciji osiguralo i mjesto u eventualnom baražu za EP ukoliko se ne plasiramo kroz redovne kvalifikacije.

 

Reprezentaciju BiH vodio je u 14 takmičarskih mečeva, uz skor od 4 pobjede, šest neriješenih rezultat i 4 poraza.

 

Kao eventualni nasljednik Bugarina na klupi Zmajeva najviše se spominjao proteklih dana Faruk Hadžibegić, koji je već ranije sjedio na klupi našeg A tima. Hadžibegić je kao selektor vodio reprezentaciju BiH u neuspješnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000 u Belgiji i Holandiji, te u šest utakmica ostvario dvije pobjede, tri poraza i jedan remi.

 

 

Istočna Bosna