28
Januar

Enidi Bezdrob iz Goražda potrebno 30.000 KM za hitnu operaciju kuka u Beogradu

Humanitarno udruženje "Svjetlo grada" iz Goražda pokrenulo je novu akciju prikupljanja pomoći. Hitno je potrebna njihovoj članici Enidi Bezdrob.

 

Do 20. februara kada joj je zakazana operacija kuka u Beogradu neophodno je prikupiti 30 hiljada maraka.

 

Enida Bezdrob se od osnivanja "Svjetla grada" uključila u sve aktivnosti udruženja, a činila je to i u trenutku kada su kolege pozvale građane da pomognu u prikupljanju neophodne pomoći za njenu operaciju u Beogradu 20. februara.

 

"Enida mora na hitnu operaciju, zato smo pokrenuli akciju jer u pitanju je veći iznos koji niko kao pojedinac ne može obezbijediti. Ona je i jedna od osnivačica udruženja, ona je i sad na terenu, predaje paket sa hranom. Posvetila je život humanitarnom radu i njena profesija je humana, a mi na ovaj način pokušavamo prikupiti što prije sredstva da uspješno završi sa operacijom", kaže Raza Hrapo, članica HD "Svjetlo Grada" Goražde.

 

Enida je prije četiri godine imala operaciju kuka i sve je bilo u redu do septembra prošle godine. U BiH nije ustanovljena prava dijagnoza uprkos velikim i stalnim bolovima koje trpi posljednja četiri mjeseca.

 

Obišla je sve stručnjake u Turskoj i državama u regionu koji su složni da je operacija neophodna, i da se proteza mora izvaditi, izvršiti čišćenje jer je ustanovljeno prisustvo bakterije koja nagriza kost te da se potom ugradi nova proteza.

 

"Ta operacija je jako skupa, Enida je sve obišla ali svi su joj rekli da mora raditi operaciju kuka. Svi smo se pokrenuli da joj pomognemo nadamo se da ćemo u ovih 20 dana prikupiti novac", kaže Emina Hamzić, članica Upravnog odora HD "Svjetlo grada"

 

Iz Udruženja su pozvali sve koji to mogu da pomognu sugrađanski, a mogu to učiniti putem žiro računa otvorenih kod Ziraat banke podružnica Goražde, ali i u trgovinskim radnjama i ugostiteljskim objektima širom grada, il volonterima udruženja.

 

Broj žiro računa za uplate iz BIH otvoren je kod Ziraat banke podružnica Goražde. Uplate se mogu izvršiti na broj 186 261 031 074 0994 sa naznakom "ZA ENIDU"

Istočna Bosna