Sabit bi u narednim danima trebao dobiti traktor pogodan za rad u uslovima koji vladaju u Gladovićima, a koji će mu omogućiti da svojoj devetočlanoj porodici obezbijedi osnovne izvore prihoda.

 

- Hvala svima na podršci, da ne pominjen nikoga posebno, jer mnogi koji su podržali akciju su htjeli da ostanu anonimni. Dragi Bog će svima upisati akobogda u dobro djelo. Traktor bi u Gladoviće gdje živimo trebao stići u narednim danima. Krajem ove ili početkom naredne sedmice, zavisi od procedura oko novca. Sretan sam, ko ne bi bio - poručuje Sabit Mandžić.

 

Ćamil Duraković koji je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava kaže da je akcija prikupljanja novca za kupovinu traktora uspješno realizovana.

 

- Bogu hvala i dobrim ljudima da smo uspijeli u našem nijetu. Ovo je poruka da dobri ljudi nikada neće nestati sa ovog svijeta. Želimo se svima koji su dali svoj doprinos od srca zahvaliti, i reći da je misija uspjela, da smo novac koji je tražen za traktor skupljen. Sabit je vidio traktor i kaparisao, i koji će u narednim danima doći u Gladoviće. Traktor košta 26 hiljada KM, tačnije 26.500 KM jer je i sam vlasnik učestvovao u akciji. Sabit će imati nešto malo više sredstava od planiranog, i za taj novac će kupiti odgovarajući priključak za traktor. Time je misija za porodicu Madžić, uz zahvalu svim ljudima dobre volje, ispunjena - poručio je Duraković.

 

Podsjećamo, devetočlanoj povratničkoj porodici Mandžić je nedavno pod, još uvijek, nerazriješenim okolnostima izgorio traktor. Nakon toga, bivši načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković pokrenuo je akciju na društvenim mrežama s ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu traktora porodici Mandžić.

 

Sabit i Hajra Mandžić su se 2002. godine vratili u mjesto Gladoviće kod Srebrenice. Roditelji su sedmero djece, a ova mnogočlana porodica živi od poljoprivrede i stočarstva.