22
Decembar

DANAS DŽENAZA ADMIRU SIJAMIJI: TIJELO PRONAĐENO NAKON ŠTO JE AUTOM SLETIO U VRBAS

Published in Istočna Bosna

Muškarac Admir Sijamija (37) iz Bugojna (BiH) koji je automobilom protekle noći sletio s kolovoza u Vrbas u mjestu Kopčić kod Bugojna pronađen je danas iza 12 sati.

 

 

 

Ova informacija je, uz navođenje samo inicijala, potvrđena iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), a dežurni operativni je potvrdio da su uviđajne ekipe izašle na teren nakon informacije o pronalasku tijela.

Podsjetimo, policiji u Srednjobosanskom kantonu je prijavljeno da je u toku noći s petka na subotu u Vrbasu uočen Fiat Punto nakon čega je pokrenuta istraga o okolnostima koje su dovele do ovog događaja.

Kako u vozilu nisu pronađeni vozač te eventualni saputnici, Jedinica za specijalističku podršku SBK odmah je pokrenula opsežnu potragu za vozačem automobila koji je pronađen iza 12 sati prilikom pretrage šireg područja terena od mjesta pronalaska vozila.

 

Naposljetku, tijelo Sijamije pronađeno je u beživotnom stanju u mjestu zvanom Zelenac kod Kamenjače, javilo je bugojno-danas.info.

Prema ovom izvoru, njega su pronašle radne kolege Promo Donji Vakuf, uz podršku ekipe GSS Bugojno i PS Bugojno, PU Bugojno i jedinica za podršku MUP SBK.

 

 

Dženaza polazi u nedjelju 22.12. ispred Džamije u Poriću poslije Ikindije-namaza (14h), a ukop se treba obaviti u mezarju Poriće. Iza Admira su ostali ožalošćeni otac Hajrudin, majka Mirsada…

Istočna Bosna