06
Januar

POVRATNIK U FOČU NAŠAO ZALUTALI METAK ISPRED VRATA: ATMOSFERA JE KAO RATNA

Published in Istočna Bosna

Proslava badnje večeri, kao i prethodnih godina, ne prolazi bez upotrebe vatrenog oružja, a zalutali metak kasno popodne je pao pred kuću povratnika Šerifa Halilovića u fočanskom naselju Vojnoge.

 

Halilović kaže da je metak pred njegovim vratima završio u slobodnom padu nakon što je ispaljen u zrak, ali to ne umanjuje nelagodu koja se osjeća u ambijentu u kojem se uz praznike oružje masovno koristi.

 

 
 
  • Čula se pucnjava, ali sam izašao napolje da unesem drva i nađem metak pred vratima. Meci su zviždali iznad krovova. Atmosfera je manje više kao ratna. Obavijestio sam policiju, koja je izlazila na teren i sačinila službenu zabilješku. Nije bilo namjere da se neko direktno gađa, ali toliko se to oružje koristi da je očekivati da te na svakom koraku zrno opali u glavu. Razgovarao sam i sa komšijom Srbinom, prošle godine je jedan čovjek ranjen od zalutalog metka, pa se ne smije nigdje maći dok sve ne utihne. Zato mislim da bi se trebalo povesti računa da se ovakva praksa konačno prekine – kazao je Halilović za Avaz.
Last modified on srijeda, 06 Januar 2021 20:22

Istočna Bosna